Meest gestelde vragen

Functionaliteit

Zwachtel: Deze geeft altijd 23 mmHg voor beenmaten van 20-45 cm.

Systeem: De rustdruk blijft 23 mmHg terwijl de werkdruk kan stijgen tot 46-65 mmHg, afhankelijk van de mate van veneuze insufficiëntie en spiergrootte.

De Lundatex® medical zwachtel controleert de druk die op het been wordt uitgeoefend, wat betekent aan alle patiënten over het gehele been dezelfde druk wordt toegediend.

Andere zwachtels met geleidestrepen controleren enkel de kracht die wordt uitgeoefend wanneer de zwachtel wordt aangebracht, dat wil zeggen dat de druk op het been zal verschillen tussen patiënten en langs het been, afhankelijk van de vorm van het been.

Dat is om dezelfde druk te geven over de gehele lengte van het been. Wanneer het been dikker wordt is een hogere druk nodig om dezelfde druk uit te oefenen als op dunnere delen van het been. Wanneer de afstand gelijk is, zal elke slag van de zwachtel dezelfde druk uitoefenen op het been, onafhankelijk van de grootte en vorm van het been.

Zwachtel: De zwachtel zal altijd de grootte en vorm van het been volgen, dus de druk van de zwachtel blijft gelijk.

Systeem: De hoge werkdruk van de patches wordt lager naarmate de omvang van het been kleiner wordt, echter kan dit gemakkelijk worden aangepast met de FixPatch aan de voorkant. De patiënten kunnen dit zelf aanpassen door deze op te tillen, wat vulling om het been te doen en de FixPatch weer te sluiten. Zo wordt de werkdruk met de hoge pieken hersteld.

De druk die de zwachtel op de voet uitoefent, is 23 mmHg.

Recente studies hebben aangetoond dat gegradueerde druk niet nodig is. Een hoge druk rond de kuit heeft het beste

effect voor patiënten met veneuze insufficiëntie.

Zwachtel: De zwachtel kan gebruikt worden voor elk geval waarbij een druk van 23 mmHg nodig is.

Systeem: Het systeem is speciaal gemaakt voor patiënten met veneuze insufficiëntie. Het kan ook gebruikt worden bij patiënten met arteriële aandoeningen (ABPI >0,8) dankzij de lage rustdruk (23 mmHg).

Dankzij de gelijke druk langs het been zijn de producten erg comfortabel, daarom zullen de patiënten ze om het been laten zitten.

Ja, er zijn verschillende casestudies uitgevoerd en er zijn twee lopende studies, in Zweden en Italië. Verder zijn er twee artikelen gepubliceerd:

– Damm, J., Lundh, T., Partsch, H. & Mosti, G. (2017) ”An innovative compression system providing low, sustained resting pressure and high, efficient working pressure”

– Wiklander, K, Andersson, A.E. & Källman, U. (2015) ”An investigation of the ability to produce a defined ’target pressure’ using the PressCise compression bandage”

Toepassing

De zwachtel is bestemd voor eenmalig gebruik, maar kan voorzichtig gewassen en hergebruikt worden indien de schade niet te groot is. De PressLock, PressPatch en FixPatch kunnen hergebruikt en gewassen worden in de wasmachine op 40 °C, mits ze in een waszak worden gedaan.
Iedereen kan ze aanbrengen, er is geen voorgaande ervaring voor nodig – dit kan door thuiszorgpersoneel of zelfs een familielid worden gedaan.
Hierbij volgt u niet de strepen, zoals op het been; volg de instructies die bij het product geleverd worden of bekijk het filmpje op onze website: http://presscise.com/products/Lundatexmedical